Khamis, 31 Disember 2015

resepi makanan berpantang tumisan sawi putih berkicap


Resepi Berpantang : Tumisan Sawi Putih Berkicap
-------------------------------------------------------------------

Bahan-bahan :

2 batang sawi putih
Hirisan cili merah
Hirisan bawang kuning Holland
Ikan bilis dicincang kasar
Kicap manis
Lada sulah
Garam
Sedikit minyak masak
Air

Cara memasak:

Panaskan minyak masak dan tumis ikan bilis, cili merah dan bawang. Setelah naik bau, masukkan sedikit air dan batang sawi yang telah dipotong. Kacau rata dan masukkan daun sawi. Perasakan dengan garam, lada sulah dan kicap manis. Kacau seketika sehingga sawi sedikit layu dan tuang ke dalam mangkuk hidangan. Sayur tidak perlu dimasak terlalu lama untuk mengekalkan khasiatnya. Kuahnya yang panas akan meneruskan proses memasak. Selamat mencuba!

Sumber Resepi: http://bit.ly/ResepiBerpantang1
 — 






Tiada ulasan:

Catat Ulasan